Het leven op het platteland in Drenthe en Friesland is de afgelopen jaren drastisch veranderd, door de komst van de wolf. Veehouders zijn boos, omdat hun dieren worden aangevallen, mensen bang om het bos in te gaan, terwijl ecologen de wolf juist bejubelen. Hoe kunnen we samenleven met de wolf?
Podcastmakers Wouter Hoving en Jeroen Kelderman merken dat er weinig goede informatie over de wolf is. De twee volgen het spoor van de wolf die in 2015 naar Drenthe kwam en onderzoeken manieren waarop we met dat roofdier kunnen omgaan. Wordt het Juichen of Jagen?
Is hier wel voldoende plek voor wolven om te leven? Een overgroot deel van de bevolking in het Noorden wil van het dier af. Die conclusie trekken journalisten Wouter Hoving en Jeroen Kelderman in hun podcast Juichen of Jagen, de wolf in Noord-Nederland.
Door de wolf is het leven op het platteland in Noord-Nederland voor veel bewoners drastisch veranderd. „Sommige mensen durfen niet eens het bos meer in", aldus de podcastmakers.
Hoving en Kelderman gaan in gesprek met experts, zoals Chris Smit, hoogleraar Ecologie en Natuurbeheer aan de Rijksuniversiteit Groningen. „We komen ook een dame tegen die uit angst een cursus boogschieten is gaan doen, mocht ze op haar paard een wolf tegenkomen in het bos”, vertelt Hoving met een lach.
Het sentiment rond de wolf is de afgelopen jaren compleet omgeslagen. „Wist jij dat de wolf zelfs een kunstwerk heeft in Drenthe, om te vieren dat hij terug is?”, vraagt Kelderman.
Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.