De kranten staan vol met vooroordelen over millennials en iedereen lijkt te weten wat deze generatie kenmerkt. Maar kloppen deze stereotypen wel? En wie kan deze leeftijdsgroep eigenlijk beter onderzoeken dan de millennial zelf? In de nieuwe podcast van Red Pers: Red de Millennial onderzoeken Charlotte Remarque en Bouke van Balen uit 1998 en 1997 hun eigen generatie.
Koffieleutend zitten we achter ons laptopje in de local sustainable coffee concept store te werken aan onze personal branding. Ondertussen hebben we allemaal burnouts omdat alles kan en alles moet. Waar is het misgegaan? Vandaag hebben we het over werk. Waarom willen we geen negen tot vijf meer? Zijn we verwend of verneukt? Willen we wel flexibel en onafhankelijk werk, of liever stabiel? Kan dat niet allebei? En wat moeten we daarvoor doen?
We praten erover met Adriaan de Jonge, ex-redacteur en podcaster bij Red Pers. Adriaan schrijft nu voor Binnenlands Bestuur, en is een expert op het gebied van jongeren en werk. Hij legt ons uit dat onze onafhankelijkheidsdroom ook kan zonder burnouts, en vertelt zelfs hoe we daar dichterbij kunnen komen.
- Luister hier de vorige podcast van Adriaan en Bouke over werk.
- Het artikel op Red Pers van Adriaan en Bouke over de arbeidsmarkt en corona.
- Dolly Parton - Working nine to five.
- De podcast van Ernst Jan Pfauth en Alexander Klopping met Bas Heijne.
- De column van Japke-d. Bouma over koffieleutende ZZP’ers.
Met dank aan Dag en Nacht media en onze producer Sezen Moeliker. Wij maken deze podcast namens het onafhankelijke journalistiek jongerenplatform Red Pers. Roos Vervelde heeft ons logo ontworpen. Neem contact met ons op via podcast@redpers.nl. Volg ons op twitter en instagram @reddemillennial!Je kan ook vriend worden van Red de Millennial, check https://vriendvandeshow.nl/reddemillennial. Met een donatie help je de podcast verbeteren!
Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.