Achter iemands rug om roddelen, niet genoeg thuis zijn voor de kinderen, je moeder wegdrukken als je ziet dat ze belt. Iedereen heeft weleens met zijn geweten geworsteld. Het is het pijnlijke gevoel wanneer je beseft dat je verkeerd gehandeld hebt.
Maar er bestaat ook schuld die ondraaglijk is. Hoe is het als je schuld echt schade heeft berokkend bij een ander? In deze zesdelige podcast Mijn Schuld onderzoeken Roos van Ees en Wederik de Backer hoe je leeft met gedane zaken.
Kan schuld van generatie op generatie overgedragen worden? Welke invloed heeft opvoeding op onze beleving van schuld? En wat als je de fouten van je ouders herhaalt?
Deze aflevering gaat over intergenerationele schuld. Annette da Graça kon door haar eigen traumatische opvoeding lang geen goede moeder zijn. Toch heeft zij de band met haar kinderen weten te herstellen. Hoe doorbreek je de cirkel van schuld?
Ook lezen over Annette da Graca? Haar verhaal, en dat van de andere 'schuldigen' uit deze serie, vind je via https://www.standaard.be/plus/tag/gedane-zaken.
In deze podcast worden gevoelige thema's behandeld. Het verliezen van een kind kan een traumatische gebeurtenis zijn die tot depressie kan leiden. Of erger. Heb jij momenten waarop je het leven niet meer ziet zitten? Praat dan met een van onze hulpverleners via telefoonnummer 0800-0113 of chat.
Ben je betrokken geweest bij een ingrijpende gebeurtenis en wil je weten of herstelbemiddeling iets voor je is? Kijk dan op de site van Perspectief Herstelbemiddeling: https://perspectiefherstelbemiddeling.nl/ of bel hen op 030 - 234 00 45.
Presentatie: Roos van Ees
Redactie en regie: Roos van Ees en Wederik De Backer
Montage: Wederik De Backer
Extra redactie: Rahul Gandolahage
Extra montage: Pieter Bakker
Muziek: Frederik de Clercq
Mixage: Sander Weemaes
Eindredactie: Mirjam van Zuidam
Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.