Ernst-Jan Pfauth vraagt bekende gasten naar de jaren voor hun doorbraak. Hoe vielen ze op? Wie hielp hen? Welke rol speelde geluk? Zodat jij hun geleerde lessen kunt toepassen in je eigen leven en werk.
Sarah van Sonsbeecks werk draait al bijna vijftien jaar om stilte. Ze benadert dat thema op alle mogelijke manieren; technologisch, esthetisch. Zo maakte ze een tas waar je telefoon geen bereik in heeft, ontwierp ze een anti-drone-tent en deed onderzoek op het stilste eiland ter wereld. Het leidt tot een heel fascinerend oeuvre.
Sarah koos eerst een heel ander carrièrepad. Ze was opgeleid als architect, maar gaf daar na krap een jaar werken de brui aan. Vervolgens schreef ze zich in voor de kunstacademie, lijnrecht tegen de adviezen van haar ouders en toenmalige werkgever in.
In haar tijd aan de kunstacademie had Sarah enorm luidruchtige buren – die bedreven goedmaakseks terwijl ze keihard U2 draaiden – en daardoor vond ze stilte als haar thema. In dit interview over haar jonge jaren hoor je hoe dat ging.
Het kan heel leerzaam zijn voor jonge kunstenaars hoe Sarah met de negativiteit van haar omgeving om ging. Ze vertelt in dit gesprek hoe je zulke weerstand als motor kunt gebruiken, en claimt zelfs dat haar beste werken eigenlijk allemaal mislukt zijn.
👉 Bekijk de shownotes en lees het interview hier terug
Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.